Tarta Dartz

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 5735 vizualizari

 

Inventie proprie

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri de faina
  • 4 banane
  • 200 g nuca de cocos deshidratata
  • crema tiramisu
  • 250 ml lapte Pentru sirop:
  • 2 plicuri de capucino de ciocolata
  • 50 g zahar
  • 200 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Dartz:

Amestecam faina cu cacao si o punem peste compozitie. Intr-o tava de cuptor punem hartie de copt si incingem cuptorul in prealabil la 200 grade. Lasam blatul sa se coaca 40 minute, dupa care il lasam sa se raceasca si scobim in el ca la musuroiul de cartita. Facem faramite de blat (pentru decor).

Insiropam blatul cu siropul preparat in felul urmator:

Punem intr-o cratita pe foc apa, cu capucino si zahar si lasam sa dea in clocot pana se dizolva.Cu siropul obtinut insiropam blatul la tarta.Bananele le taiem pe diagonala si le asezam peste blat.Crema tiramisu o amestecam cu laptele si o batem 3-5 minute cu mixerul si o punem peste banane.

Pe deasupra tartei punem incepand din mijloc in cerc nuca de cocos si blatul faramitat.

Am uitat sa precizez ca tarta statea pe masa nu pe perete....e doar fotografia intoarsa, iar sagetile sunt chiar de la jocul meu Dartz care imi place la fel de mult ca si tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Dartz" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune